• Начало »
  • Новини »
  • Фурор с участието на българските брандове LENÉCRA и BLINK by Radi Lazarova на сцената на Mad Mood Milano Fashion Week

Фурор с участието на българските брандове LENÉCRA и BLINK by Radi Lazarova на сцената на Mad Mood Milano Fashion Week

С подкрепата и организацията на International Fashion Connection /IFC/ - group, български творци - дизайнери, модели, фризьори и гримьори взеха участие на международната модна сцена в Милано. 

На 18 и 19 февруари се проведе шестото издание на международното модно събитие “Mad Mood Milano Fashion Week” в столицата на модата - Милано, Италия, обединяващо таланта и традициите на богатото разнообразие от държави, които взеха участие. Сред тях бяха представители на Казахстан, Аржентина, Мексико, Франция, Монте Негро, България, Колумбия, Аржентина, Казахстан, Узбекистан, Сърбия и Швейцария, които представиха модните тенденции за Есен/Зима 2025г. 

На събитието България беше представена достойно в лицето на два модни бранда - LENÉCRA и BLINK by Radi Lazarova, които показаха умения на световно ниво, както и безкомпромисни визии в представените колекции. Българските дизайнери получиха уникалната възможност за изява на международния подиум по време на единственото по рода си международно модно събитие в България - “Mad Mood Milano Fashion Week търси български таланти”, провело се на 02.12.2023 в Археологически музей, гр. София, организирано от International Fashion Connection. Талантливите дизайнерки Гергана Димова и Мария Попова от модния бранд LENÉCRA бяха удостоени с голямата награда за участие в Милано, която им беше връчена от специалния гост на събитието г-жа Марияна Мичели - президент на Mad Mood Milano Fashion Week. Изненадата на вечерта беше втората голяма награда за участие на световния моден подиум на Mad Mood Milano Fashion Week, която беше връчена на бранда BLINK by Radi Lazarova лично от президента на International Fashion Conncention, г-жа Мила Захариева, което беше израз на нейната подкрепата в развитието и популяризирането на българските модни брандове, както в страната ни, така и в чужбина. 

 

Сред моделите, дефилиращи на модния подиум в Милано, бяха представителки на страната ни, които показаха грация и умения, придобити по време на обучение, проведено от International Fashion Connection Casting Academy, благодарение на което получиха свои лични сертификати и персонално изготвени портфолиа, с които спечелиха своето участие и заминаха с екипът на IFC за ревю-спектакълът в Милано. Сред тях бяха Мис България Свят 2017г.- Вероника Стефанова, Мис Велико Търново 2023г.- Ева Захариева, възпитанички на Професионалната гимназия по облекло “Княгиня Мария Луиза”, както и други красиви млади дами, които впечатлиха международните експерти със своя чар и грация. Изявата на международен подиум на младите творци е цел на организацията IFC, за да бъдат младите хора докоснати до истинската атмосфера и "кухнята" на международните събития, да бъдат изявени пред експертите в модния бранш, да придобият увереност и съмочувствие за своите възможности и най-вече, да натрупат своя професионален опит. 

 

България заяви своето присъствие и международен опит и в сферата на професионалния грим и прическа в лицето на DVisio Makeup Academy, с ръководител Диана Конова и NS Hair Academy, с ръководител Николета Серафимова. Участие взеха и професионалистите в прическите за висша мода от България - V&A Glamour Beauty Salon, с ръководител Вероника Стефанова.

Екипите от България бяха част от творците, погрижили се за перфектната визия на всички модели в бекстейджа на събитието. 

Академиите DVisio Makeup Academy и NS Hair Academy предадоха професионален опит и практически умения на своите курсисти, участвали в работата на терен на международно модно събитие. На финалът на събитието, на сцената на Mad Mood Milano Fashion Week, курсистите получиха своите международни сертификати. 

 

Пътуването на екипите с участниците от България беше организирано от туристическа агенция “Адвентур Уърлд”. 

Видео отразяването от участието на българските таланти се случва с подкрепата и съдействието на агенция за видео маркетинг “Videotours”.