Татяна Арнаут

 
Татяна Арнаут е преподавател в Модул "Моден дизайн" в IFC-ACADEMY. Тя е дизайнер, художник и мениджър на производство на облекло.
 
Таня Арнауд започва своето образование във Факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет, където специализира живопис и получава педагогическа степен по изобразително изкуство. Участва с инсталации, рисунки, живопис и пърформанси в групови изложби. Особено я вълнуват социални и политически теми, които могат да се проследят във всичко което прави.
 
Завършва магистърска степен по "Мода и бизнес стратегии" през 2015 година в Нов български университет. Още по време на обучението работи като стилист и аранжор на витрини в магазин за луксозни стоки All U Re. Паралелно се занимава със стайлинг за реклами, списания и видеоклипове, колаборира активно с дизайнера Николай Пачев. Един от значимите проекти, в които участва, е Junior Eurovision Song Contest, в който е дизайнер на роклята на водещата Поли Генова, с която тя открива събитието.
 
След завършването на НБУ работи на стаж при дизайнера Evgenia Popova, като асистира в създаването на нова колекция за изложението Tranoi в Париж.
 
Татяна е финалист на двадесет и третото издание на конкурса за млади дизайнери Mittelmoda в Милано, където представя магистърската си колекция на тема «Революцията в Украйна», шест години преди тя да се превърне в днешната опустошителна война. 
 
По-късно работи за берлинския дизайнер Leon Emanuel Blanck, където развива колекциите в целия цикъл от дизайна до презентацията им на Парижката седмица на модата. В студиото на Леон успява да смени няколко позиции, като последната година организира производството на моделите и води стажантската програма.
 
Решава да се върне в София и сега се занимава с организация на производство на облекло в Мелосин, и преподава "Моден дизайн" в IFC Academy.